Linkek a témában:
Cukor, az édes veszély
A cukorfogyasztás elhízáshoz vezet, amely még több betegséget vonz maga után. Nem is gondolnád mennyi mindennel beviszed a cukrot, ha nem vagy résen: -feldolgozott élelmiszerek és készételek, -kenyér, -gabonapelyhek, -ivójoghurtok, -salátaöntetek, -gyermekitalok, -különböző gyümölcsös és szánsavas üdítők. Válassz a cukor helyett megfelelő édesítőszereket!
Aszpartam, stevia, cukor, xilit és társai
Cikkek - tények és vélemények különféle édesítőszerekről
Cukorfüggő vagy? - Steviával a cukor ellen
Cikkeket olvashatsz a cukorfüggőségről, a steviáról, és más cukorhelyettesítőkről, fontos tudnivalókat, recepteket steviával, hogy milyen ételekben használhatom a steviát, és a stevia pozitív hatásairól. Megtudhatjuk miért is érdemes inkább steviát fogyasztani, mint cukrot. És a stevia a fogaknak is jót tesz.
Cukor helyett
Alternatív édesítő lehetőségek. Ezeket két fő kategória mentén csoportosítottuk, aszerint, hogy a szervezetnek szolgáltatnak-e energiát vagy energiamentesek. Mindkét csoporton belül kiemeltünk két édesítőt, mely véleményünk szerint megérdemli, hogy bővebb
Édes élet cukor nélkül
A cukorbetegségről nem csak cukorbetegeknek. Diéta, életmód, receptek, diabetikus élelmiszerek.
Édesítőszerekről általában
Ezen az oldalon cikkeket olvashatunk a cukor káros hatásairól, és annak elkerülése véget a helyettesíthetőségi módokról. Összehasonlítások és hatásainak elemzése. Olvashatunk még a Candida gombáról, hogyan ismerhetjük fel a tüneteit, hatásairól és, hogy hogyan védekezhetünk ellene. Az édesítőszerek káros hatásairól.
Hízlal a light? Az édesítő-csapda
Ma már szinte minden ételből lehet light verziót kapni. De vajon tényleg jó, ha a fogyókúrádat mesterséges élelmiszerekre alapozod?
Hízlaló édesítőszerek?
Kalóriamentes édesítőszerek cukor helyett történő használata
Juharszirup a természetes édesítő
A juharszirup nagyon értékes természetes édesítőszer. Sok aminosavat, vitaminokat valamint ásványi anyagokat tartalmaz. Ráadásul a tiszta juharszirup glikémiás indexe 54-es, így a cukorhoz képest kevésbé emeli a vércukorszintet.
Nyírfacukorról érdekességek
Hogyan hat a cukorbetegségre?
Mivel a Nyírfacukor ( xilit )nek igen alacsony a glikémiás indexe, ezért a vércukorszintet stabilizálja, egyenletesen alacsonyan tartja, így a cukorbetegeknek kifejezetten hasznosnak minősül. A szervezetben a felszívódása bonyolultabb, mint a cukroké, amit szintén pozitív tulajdonságként ismerünk el.
Xilit, a fogbarát édesítőszer. Segítség a természetből.
A xilit egy természetes édesítőszer, mely gátolja a fogszuvasodást, segítség a diabétesz és a középfülgyulladás kezelésében.
Xilovit - 100% xilit (nyírfacukor)
A Xilovit édesítő, mely 100%-ban xilitet (nyírfacukrot) tartalmaz, kitűnő lehetőség édesítésre. Alacsony kalóriatartalmú, így alternatíva diétázóknak is, cukorbetegek is fogyaszthatják, mellékízmentes. Candida diétások is fogyaszthatják. Állaga és kinézete teljesen megegyezik a cukoréval, de a cukor mellékhatásai és nélkül.
Az eritrit használata
Ha valaki cukorbeteg, vagy csak egyszerűen vigyázni szeretne az alakjára, a cukrot teljes mértékben ki kell iktatnia étrendjéből. Szerencsére az édes ízről nem kell lemondania, hiszen az asztali olyan kiváló, egészséges helyettesítői vannak, mint például az eritrit. Ez egy olyan növényi eredetű édesítőszer, mely nem okoz inzulinreakciót, és egészségünkre sincsen káros hatással.